miercuri, 5 noiembrie 2014

Centrul National al Dansului Bucuresti



Centrul National al Dansului (CNDB) este o institutie publica ce apartine Ministerului Culturii si se ocupa cu dezvoltarea si promovarea dansului contemporan. Aceasta insitutie este de o importanta vitala pentru dezvoltarea culturii coregrafice in Romania, dansul contemporan nefiind din pacate printre preferatele romanilor in ceea ce priveste cultura sau activitatile recreative.
La Centrul National al Dansului se promoveaza diferite proiecte, experimente, discutii si dezbaterii, dar si diferite linii de cercetare in ceea ce priveste dansul contemporan. In plus, acest loc functioneaza ca o interfata intre profesionisti ai dansului si publicul larg, care vor sa vada si altceva decat clasicile metode de entertainment oferite de Capitala.
Centrul Dansului are si o stagiune de spectacole, unde se deruleaza spectacole de dans romanesti si intenationale, dar si diferite coproductii internationale sustinute de artistii bucuresteni.
Tot aici se organizeaza periodic cursuri de dans contemporan, ajutati fiind de indrastructura deja existenta: spatii de repetitii, sprijin logistic, artisti dedicati ca mentori. Acest curs este dedicat tuturor celor care vor sa se familiarizeze cu ce inseamna dansul contemporan.
Dansul contemporan se bazeaza pe libertatea spiritului si a miscarilor, nefiind incorsetat de regili stricte. De aceeea, dansul contemporan are o multime de nuante si de moduri de existenta, fiind un domeniu indeosebi creativ si inovativ cu fiecare reprezentare.
In fiecare saptamana, la centrul Dansului sunt spectacole de seama. Printre spectacolele lunii octombrie: Pescarusul. Ultimul act, Luna, Dans. Tehnologie. Interactivitate, Corp la corp sau Interfata.  Centrul de Dans din Bucuresti ne propune un alt fel de a ne petrece timpul liber si o experienta ce nu trebuie ratata, macar ca experiment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu