miercuri, 5 noiembrie 2014

Casa Poporului, cea mai scumpa cladire de stat din lume



Epoca de Aur a inceput constructia Casei Poporului in 1980, cladire pentru care au lucrat neintrerupt 20.000 de oameni, in 3 schimburi, 24 ore/zi. Inainte de aceasta constructie monumentala, locul Casei Poporului era de o frumusete magica, desprins din perioada de dinainte de razboaie.
Pentru a avea loc constructia Casei Poporului, intreaga zona Uranus a fost demolata: vile si case mai mici, cu parfum boem frantuzesc, au fost distruse din temelii. Spitalul Brancovenescu si mai multe edificii bisericesti au fost de asemenea demolate la acea vreme. Se estimeaza ca pentru aceasta constructie au fost demolate aproape 9000 de cladiri.
Nu numai cladirile au fost distruse pentru constructia grandioasei cladiri, dar si diverse destine s-au frant in mod misterios sau in urma unor accidente de munca. Legenda pastreaza doua nume: Stefan si Ana, doi muncitori tineri care se pare ca fac parte din faimoasa legenda a oamenilor ziditi in pereti.
Casa Poporului are diferite camere si drumuri labirintice care aveau rolul de a-l proteja pe conducatorul comunist de eventuale evenimente care l-ar fi putut pune in pericol. Doua adaposturi antiatomice, numite si “Bubulinele” exista in interiorul Casei Poporului, pentru a linisti anxietatea si paranoia lui Ceasescu.
Casa Poporului este pana in prezent nefinalizata, fara a fi terminate instalatiile din subteran sau toate camerele prevazute in proiect. Cu siguranta, aceasta mareata cladire ascunde multe secrete, unele stiute doar de cei care au participat la constructii, iar altelele pastrate cu strasnicie. Constructiile interioare ale Casei Poporului sunt inca studiate.
Cu toate aceste legende, Casa Poporului ramane cea mai impunatoare cladire romaneasca si un obiectiv turistic major pentru turistii internationali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu