miercuri, 5 noiembrie 2014

Galeriile de Arta din Bucuresti



In Bucuresti, exista mai multe galerii de arta contemporana atat private, cat si publice. Galeriile de stat functioneaza diferit fata de galeriile private si, ca in multe alte locuri, se practica nepotismele, din cauza faptului ca orice membru are dreptul sa-si expuna creatiile artistice.
Galeriile private de arta din Bucuresti au un portofoliu construit de curatori si promoveaza diferite talente pe care incearca sa ii impuna pe piata de arta. Dintre toate galeriile din Bucuresti, doar Galeria Noua vinde creatii artistice, functionand pe anumite proiecte.
Galeriile de arta se clasifica intre cunoscatori in functie de expozitiile pe care le gazduiesc, in functie de artistii pe care ii promoveaza, dar si in functie de spatiu, lumini si amenajare. Pretul pe care il practica galeriile este un alt factor de clasificare al galeriilor de arta din Bucuresti.
Multor galerii bucurestene le lipsesete un curator calificat sau o locatie spatioasa si accesibila. De altfel, galeriile de arta sunt un fenomen prea putin cunoscut si prea putin promovat catre publicul larg, ramanand inchis numai cercurilor artistice. Astfel, un mare potential comericial ramane inca neexploatat din pacate.
Artistii cei mai cunoscuti care expun in Galeriile de Arta sunt Gili Mocanu, Anca Benera, Dumitru Gorzo, ALexandru Radvan sau Sorin Tara.
Dintre galeriile de arta bucurestene, cele mai cunoscute sunt: H’art (pe strada Mihai Eminescu nr. 105-107),  Anaid Art Gallery (pe strada Slobozia nr. 34), Veroniki Art (Intr. Murmurului nr. 2-4), 4 Arta Digitala (Mihai Eminescu nr. 115) sau Atelier 35 (Chiar pe strada Lipscani). Fiecare galerie are un program propriu de vizitare si de vernisaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu