miercuri, 5 noiembrie 2014

Galeriile Artmark



In luna noiembrie, la Galeriile ArtMark va avea loc cea mai importanta licitatie de arta a acestui sezon. Evenimentul de numeste Licitatiade Toamna- Mari Maestri ai Artei Romanesti, adresandu-se catre vanzarea colectiilor de arta a celor mai valorosi artisti romani: Ioan Andreescu, Nicolae Tonita, Theodor Aman, Theodor Pallady, Ion Theodorescu-Soon si asa mai departe. De la aceasta licitatie nu vor lipsi nici nume sonore ale artistilor postbelici si contemporani, orecum Corneliu Baba si Sabin Balasa.
La Galeriile Artmark se realizeaza constant licitatii pentru piese de arta ale unor nume sonore, la preturi cu siguranta exorbitante. Cumparatorii acestor picturi sunt pasionati si cunoscatori ai mediului artistic, dar si investitori de seama, caci un tablou de o asemenea factura este in primul si in primul rand o buna investitie.
Aici se pot cumpara si se pot vinde picturi, sculpturi si alte produse artistice. Ultima licitatie desfasurata de galeriile Artmark a avut loc la Hilton si a fost Licitatia de Impresionism si Postimpresionism Romanesc, cu un total de peste 350 000 de euro, la o rata de adjudecare de peste 80%.
Galeriile Artmark functioneaza drept una dintre cele mai cunoscute case de licitatii din Europa. Prima licitatie, din 2008, a fost pentru un tablou de-al lui Nicolae Tonita, adjudecat la 120.000 de euro. Atunci a fost un record pentru piata romaneasca de arta.
In luna februarie a anului trecut, galeriile Artmark au inregistrat vanzari de peste jumatate de milion de euro, aproape de limita permisa ale unei astfel de institutii. Cei care liciteaza pentru tablouri, sculpturi sau vinuri rare o pot face si prin telefon sau prin email.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu